Hyvää rasvaa
hyvällä maulla

Rasva on ihmiselle elintärkeä energianlähde, sillä ilman sitä elimistömme aineenvaihdunta ei toimi. Kaikki rasvat eivät kuitenkaan ole samanlaisia.

Neito-ruokaöljyn raaka-aineena käytetään ainoastaan valikoitua hyvälaatuista, sataprosenttisesti kotimaista rypsinsiementä. Hellävaraisella lämpöpuristukseen perustuvalla menetelmällä saadaan valmistettua ensiluokkaista ruokaöljyä, jossa rypsinsiemenen monipuoliset ja arvokkaat ainesosat – antioksidantit, sterolit ja vitamiinit – ovat mahdollisimman hyvin tallella.

Pehmeät ja kovat
rasvat, mitä ne ovat?

Rasvat jaetaan usein koviin ja pehmeisiin rasvoihin. Pehmeä, eli tyydyttymätön rasva on välttämätön normaaleille elintoipitäminnoille, minkä lisäksi rasvahapoilla on tärkeä tehtävä kasvussa ja kehityksessä, ihon, hermoston ja silmien toiminnassa sekä elimistön toimintojen säätelyssä. Rasvaa tarvitaan myös rasvaliukoisten vitamiinien (A,D, E ja K) saannin ja imeytymisen turvaamiseksi. Pehmeitä rasvoja saat mm. Neito-ruokaöljyistä.

Kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa ei tarvita ruokavaliossa, sillä elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemansa tyydyttyneet rasvat itse.

Rasvaa tarvitaan päivittäin

Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiastaan n. 25-40 % rasvoista.

Rasvan saantisuositus, kun kulutuksesi on 2000 kcal/vrk:

 • 55-90g

  suositus rasvan määrästä

 • Alle 22g

  tyydyttyneitä alle 10 E-%

 • 22-45g

  kerta-tyydyttymättömät 10-20 E-%

 • 11-22g

  moni-tyydyttymättömät 5-10 E-%

E-% = Energiaprosentti, rasvan osuus koko päivän energiansaannista.

Neito sisältää

Omega-3

11 g/100 g

Omega-6

22 g/100 g

E-vitamiinia

24 mg/100 g

Neito Rypsiöljy

Hyvää hyvistä rasvoista Louise Mérus'n keittiössä

Louise Mérus on Kapkaupungissa Cordon Bleu -kokiksi opiskellut hyvän ruoan ammattilainen. Vaikka Louise arvostaa perinteisiä ruokia ja makuja, nauttii hän eniten uusien ruokien keksimisestä ja luovasta otteesta keittiössä. Koska Louisen intohimona ovat korkealaatuiset ja puhtaat raaka-aineet, on Neito olennainen osa myös hänen keittiötään.