Hyviä makuja

Hyvä laadukas ruokaöljy on oleellinen osa ruuanlaittoa. Neito sopii mainiosti keittiön perusraaka-aineeksi, sillä pehmeän makunsa ansiosta se sopii kaikkeen ruuanlaittoon joko sellaisenaan – tai maustettuna.

Neitoa vastaavaa tuotetta ei löydy!

Hellävarainen lämpöpuristus takaa sen, että Neito-öljyyn on saatu talteen kaikki rypsinsiemenen arvokkaat aineosat. Terveellisyytensä lisäksi se on herkuttelijan luottoraaka-aine; maustetut Neito-öljyt ovat raikkaita ja puhtaan makuisia.

Anna ruoan maistua!

Pehmeän Neito-öljyn hienoihin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että se korostaa ruuan omia aromeja. Neito-öljy on hyvin säilyvä ja pehmeän makuinen. Se sopii hyvin jopa leivontaan.

Maustetut Neito-öljyt

Pehmeänmakuinen Neito sopii erityisen hyvin erilaisten ruokien ja leivonnaisten valmistukseen. Sen lisäksi, että Neito-perheeseen kuuluu helppoja valmiita makuvaihtoehtoja, Neito on laadukas pohja myös itse maustetuille öljyille.

Valmiiksi maustetut öljyt tuovat vaihtelua ja vivahteita tuttuihinkin ruokiin. Neito haluaa tarjota maukasta ja ravitsevaa tavalliseen arkeen ja myös juhlavampiin hetkiin.

Maustettuja öljyjä voidaan käyttää leivontaan, marinadeihin, kastikkeisiin, paistamiseen – tai ihan vain sellaisenaan. Inspiraation saanut kotikokki kokeilee myös eri Neito-makuöljyjen sekoittamista.

Mausta öljy itse

Pehmeänmakuinen Neito-öljy on kiitollinen maustettava: laadukas, hyvin säilyvä ja miedonmakuinen. Omiin tarpeisiin sopivaa makumaailmaa voi hakea esimerkiksi yrteistä, siemenistä, marjoista, hedelmistä – tai tryffelistä.

Maustettu öljy on valmista käytettäväksi jo muutaman päivän kuluttua, mutta maku syvenee ajan kuluessa.

Monet makuaineet irtoavat paremmin lämpimään öljyyn mutta mausteet voi myös lisätä suoraan öljyyn ilman lämmittämistä. Huolehdi siitä, että käytettävät mausteet ovat puhtaita. Pese esimerkiksi yrtit huolella ja anna niiden kuivua huuhtelun jälkeen. Varmista, että öljyyn ei pääse vettä, sillä se huonontaa öljyn säilyvyyttä. Joitakin mausteita, erityisesti yrttejä, voi myös soseuttaa sauvasekoittimella yhdessä öljyn kanssa.

Jos lämmität öljyn:

 1. Voit lämmittää öljyn noin 70-asteiseksi ja pullottaa sen mausteiden kanssa lämpimänä.
 2. Voit lämmittää öljyn, maustaa sen ja jäähdyttää kattilassa kannen alla ennen pullotusta.

Siivilöi öljy puhtaaseen, tiiviskorkkiseen lasipurkkiin. Öljy säilyy viileänä säilytettäessä noin kaksi viikkoa.

 • Ryytimaan Neito-öljy

  rosmariini, timjami, basilika, rakuuna, oregano, salvia, minttu, laakerinlehti, kynteli, korianteri, meirami, kirveli, ruohosipuli, tilli, persilja, rucola, pinaatti…

 • Leipurin Neito-öljy

  sitruuna, lime, appelsiini, marjat, kardemumma, muskotti, kaneli, neilikka, vanilja…

 • Eksoottinen Neito-öljy

  chili, valkosipuli, pippurit, inkivääri, sinapinsiemenet, tähtianis, kumina, neilikka, seesaminsiemen, paprika…

 • Metsäinen Neito-öljy

  Katajanmarjat, katajanoksat, marjat, kanervan kukat, kuivatut tatit, mustatorvisienet...

Louise

Louise, Neito-keittiön luottokokki

Neito-reseptejä ideoivat monet ruuanlaiton ammattilaiset. Yksi Neito-keittiön pitkäaikaisimmista ja rakastetuimmista kokeista on Louise Mèrus.

”Minä olen Louise Mérus. Olen yrittäjä, äiti ja elämästä nauttiva nainen.

Rakastan ruoanlaittoa, keittokirjojen ja ruokalehtien selailua, aterioiden suunnittelua ja tietenkin myös syömistä.

Olen kasvanut perheessä, joka on kiinnostunut ruoasta. Olen lapsesta asti syönyt monipuolisesti ja saanut maistella eri makuja.

Kokkaamisessa parasta on, että saan käyttää luovuutta, keksiä uusia ruokia, testata uusien raaka-aineiden yhdistelmiä ja kehittyä jatkuvasti. Kokkina ei valmistu koskaan, aina oppii uuttaa. Minua kiinnostaa ruokatrendit ja uudet raaka-aineet. Joskus onnistun, joskus kaikki menee pieleen, mutta aina voi aloittaa alusta ja joskus syntyy jopa uusia klassikoita. Perheeni toimii koemaistajina. Olen iloinen, että lapseni ovat tottuneet jo varhaisessa iässä eri makuihin.”